Select Jewels

Sobre Select Jewels

Valores, Compromiso y Técnicas

Nace Select Jewels

Select Jewels, línia de joieria ètica "Inspiració Ayurveda" amb col·lecció pròpia i un disseny totalment personalitzat; 24K bany d'or i plata de primera llei amb pedres precioses i tècniques d'esmalt al foc sobre metalls.

A través de la nostra exclusiva col·lecció volem expressar quatre pilars que considerem imprescindibles a l'hora de crear "Moments per a tota la vida"

Disseny i creació artesanal

Les nostres joies es creen a mà oferint un delicat tractament en el disseny i creació de cada peça, única a Select Jewels d'Alohanatura. Ens inspirem en els sentiments i emocions dels nostres clients per crear joies personalitzades úniques.

Exclusivitat

Oferim als nostres clients joies úniques amb disseny propi d'edició limitada.

Qualitat

Totes les nostres joies disposen del corresponent segell de qualitat "punxonat" que acredita la qualitat dels materials per a la realització dels nostres dissenys.

Responsabilitat

La creació de totes les joies es realitza sota el compromís de responsabilitat i sostenibilitat.

Crueltat lliure

Per a la creació del disseny de les nostres joies no utilitzem productes d'origen animal seguint els nostres compromisos de responsabilitat i sostenibilitat.

Embalatge sostenible

Reduïm l'impacte ambiental perquè no utilitzem fòssils perquè reduïm l'impacte de la petjada de carboni. Les nostres caixes ocupen infinitament menys volum que qualsevol altre embalatge desplegat. L'espai ocupat en el transport és menor i es redueix el consum de combustible i la contaminació. El 100% dels nostres envasos són reciclables perquè estan fets de fusta i adoberia.

COM ES FAN LES NOSTRES JOIES

Esmaltado a fuego

L'esmalt al foc és una tècnica antiga que s'aplica en joieria, i sol estar en metalls preciosos com la plata o l'or, on adquireix el seu major virtuosisme.
Un got de molta calor i que ha estat mòlt molt, molt fi és el punt de partida per a treballs d'esmalt al foc. Després de rentar-se acuradament per evitar que les impureses es molguin, s'aplica barrejat amb aigua destil·lada, després realitzant diferents capes sobre el metall, depenent del disseny, de manera que es pugui fondre en temperatures que van des de 750°C fins a 880°C, depenent del color del vidre que es treballi.

Els romans i els grecs ja coneixien i utilitzaven, en les seves joies, aquestes tècniques de treball que van assolir la seva màxima esplendor durant l'edat mitjana, destacant els esmalts de Llemotges, a França, i els de l'escola de Sitges a Espanya.

Técnicas de esmaltado a fuego

Pliqué a jour / Esmaltat a l'aire

L'esmalt és la fusió de vidre en pols barrejat amb diferents elements químics per proporcionar el color desitjat, fabricat especialment per a metalls. El vidre es pot aplicar utilitzant diverses tècniques, per a tots els mètodes s'utilitza calor per fondre aquesta pols de vidre i que aquesta torni per cristal·litzar.

L'esmalt és l'art antic de crear belles imatges amb materials vitris finament aixafats i tamisats, sovint l'esmalt en pols s'aplica esmalt en pols malmès amb aigua destil·lada a la superfície de la joia en un disseny prèviament traçat, creant meravelles, obres d'art en miniatura. Encara que els primers esmalts coneguts van ser creats a l'Antic Egipte 81500 a.C.) l'art de la pintura s'ha continuat practicant durant segles fins als nostres dies.

Amb el temps l'art de l'esmalt ha evolucionat amb canvis en les tecnologies, la història i la moda. Dues de les tècniques d'esmalt més belles són: "Pliqué a Jour" i Champlevé, tècniques utilitzades en el disseny i creació de la Col·lecció "Inspiració Ayurveda" de la nostra firma Select Jewels by Alohanatura.

Champlevé

Champlevé és una tècnica d'esmalt utilitzada en les arts decoratives, o un objecte produït amb aquest procés, en el qual les cel·les són tallades, gravades, batudes o produïdes durant la fosa sobre la superfície d'un objecte metàl·lic, les cel·les s'omplen d'esmalt vitri.

Champlevé és una tècnica d'esmalt en les arts decoratives, o objecte realitzat per aquest procés en el qual els canals estan tallats, gravats o modelats sobre la superfície d'un objecte metàl·lic, i plens d'esmalt vitri.

Es va utilitzar per primera vegada en l'art celta per a dissenys geomètrics. En l'art romànic, el seu potencial es va aprofitar al màxim, decorant plats i recipients, en esmalt Llemotges i en altres centres.

Pliqué-a-jour

La tècnica de "fenestrado", "plique-a-jour" en francès, significa "llum de dia", o també anomenada "vitrall" per la seva semblança estètica als vitralls, es considera la tècnica més complexa de l'esmalt en joieria: l'esmalt se suspèn en els alvèols o buit gràcies a la tensió superficial de l'aigua destil·lada que conté l'esmalt, mancat d'aquesta base o fons metàl·lic que el subjecti , i s'ha de posar molt sec al forn per cuinar a 780°-800°C en pocs minuts.

És una tècnica d'esmalt que permet col·locar l'esmalt donant aparença d'una vidriera, és a dir, una transparència que deixa entrar la llum.

La seva qualitat principal i la característica que la fa tan preuada és que deixa passar la llum pels esmalts, creant un efecte realment bonic i sorprenent.

La realització d'aquest tipus de peces és més lenta que altres obres, de manera que el valor d'aquestes peces rau en l'alta qualitat tècnica de l'artesà.

Aquest tipus d'esmalt és característic del Modernisme i el seu principal exponent es troba a René Lalique.

Partes del proceso